luni, 24 august 2009

Cupa izvoarelor 2009 a trecut, la revedere în iunie 2010, la Horezu-Romani

Şi a mai fost o Cupă!!!...Ce repede au trecut cele patru zile ale unei ediţii care, cum spuneau mulţi lideri adulţi şi cercetaşi, a fost dintre cele mai reuşite dintre cele 12 de până acum.
Patru zile sub semnul prieteniei şi fraţiei cercetăşeşti, patru zile de aventură, joc şi voie bună, o ediţie la care focul de tabără a fost aprins la ora 23.00 şi a ţinut până la ziuă, cu cântece care i-au impresionat şi chiar i-au marcat în modul cel mai plăcut pe jandarmii care aflaţi în patrulare pe Valea Lotrului s-au oprit şi în dreptul campului nostru.

A fost o ediţie, în care, mai mult ca oricând echipa de lideri a centrului nostru a fost mai eficientă, dar a fost şi ediţia în care responsabilitatea liderilor însoţitori ai grupurilor şi înţelegerea de către toţi cercetaşii participanţi a regulilor de viaţă în camp au fost ireproşabile. Poate că la aceasta a contribuit şi asigurarea unor servicii aproape de standardele campurilor din alte ţări. Administraţia, serviciile medical, paza şi securitatea participanţilor în camp şi pe traseele montane şi, cu voia voastră, şi programele, au funcţionat iar feed-backul din partea participanţilor a fost pe măsură.
Alaturăm acestui scurt material un album foto dedicat Cupei, realizat de inimoasa noastră tânără lideră Oana Chisalom.
Vom vorbi inca mult timp despre ediţia din acest an a Cupei izvoarelor. Am ocolit, pe nedrept, atâţia ani, Brezoiul şi, iată, aici am avut cea mai frumoasă ediţie...Este locul aici să mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat şi incepem cu Primarul oraşului Brezoi, domnul Robert Schell, care ne-a primit cu multă căldură, ne-a facilitat relaţia cu proprietarii locaţiei de la Vasilatu, şi a dispus unor servicii ale Primăriei să efectueze lucrări la camp astfel ca totul să fie în ordine, ne-a pus la dispoziţie o cantitate de lemne de foc pe care nu am reuşit să o epuizăm, ne-a pus in legătură cu directorul medical al Spitalului orăşenesc Brezoi, domnul dr. Cerbu, ş.a. A fost apoi domnul prof. dr. Ion Albescu, membru de onoare al ONCR, preşedinte fondator al Societăţii de Binefacere Straubing Râmnicu Vâlcea care ne-a pus la dispoziţie prin relaţia cu Serviciul de Ambulanţă Uman Serv, in fiecare zi o ambulanţă, medici şi asistenţi care au vegheat la starea noastră de sănătate şi au susţinut atelierul de prim-ajutor şi supravieţuire. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a fost, ca în fiecare an, la propriu alături de noi şi, împreună cu agenţii Poliţiei oraşului Brezoi, au stat prin preajmă, pregătiţi să prevină evenimente care ar fi afectat acţiunea noastră. Poate vom uita pe cineva - oare?!...- dar în nici un caz pe salvatorii montani de la Asociaţia Turism-Ecologie-Speologie din Râmnicu Vâlcea, între ei, Florin şi Mădălin, foşti cercetaşi.
Ce va fi la anul?!...Va fi ediţia a XIII-a, pe Valea Romanilor, în satul Romani de pe teritoriul administrativ al oraşului Horezu, în propria noastră locaţie care va fi în câţiva ani un frumos şi primitor Centru Scout. Ne vom afla într-un loc în care vom fi învăluiţi de Spiritul Sfinţilor Brâncoveni într-o firească şi fericită comuniune cu Spiritul Muntelui...De fapt Munţii aceia sunt sacri...Sunt ani buni decând minţi luminate din partea locului vorbesc de Spiritualitatea din Munţii Vâlcii...Veţi vedea de ce, atunci când veţi bate potecile munţilor dintre Valea Romanilor şi Valea Bistriţei...
La revedere în iunie 2010

Imagini gasiti aici 

Al vostru,

Nicu Almasi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu