luni, 24 august 2009

Final in proiectul ECO 2009 - Lupisorii in actiune


Aşa cum îi ştim, harnici şi plini d einiţiativă, lupişorii au terminat de curând activităţile din cadrul proiectului finanţat de O.N.C.R. şi organizaţia germană de cercetaşi „Pfadfinderschaft Sankt Georg”.
Lupişorii din unitatea „Cozia” (Şcoala generală Take Ionescu) i-au avut alaturi pe grădinarii, adică preşcolarii, de la Grădiniţa nr.4, grupele pregătitoare pentru şcoală. Timp de două luni şi jumătate ei au învăţat cum să colecteze selectiv deşeurile, au asistat la tot felul de prezentări dar s-au şi jucat, confecţionând diferite obiecte din deşeuri, îmbrăcându-se ca de carnaval, în costume făcute din tot felul de lucruri, pe care de obicei le aruncăm, ba, mai mult, au organizat şi un proces al poluării, se înţelege ...cu deşeuri.

Lecţia de ecologie primită de lupişori şi preşcolari (- Oare nu am putea să avem cercetaşi şi la grădiniţă, ca în Franţa?!...) a fost administrată, suntem siguri de asta, de protagoniştii proiectului, părinţilor, care la proces au stat cuminţi în băncile „Tribunalului”...
Iată ca, la trei luni şi ceva de la lansarea proiectului naţional „Cercetăşie şi Natură” în cadrul căruia s-a derulat miniproiectul nostru, atunci când nu prea realizam dacă vom avea sorţi de izbândă într-un proiect cu lupişorii, avem bucuria să constatăm că lucrurile au mers mai bine decât în multe alte proiecte, altfel reuşite şi acelea. Este un motiv în plus ca, în viitor, să abordăm cu cercetaşii lupişori noi proiecte. La terminarea acestui proiect putem spune că lupişorii au făcut tot posibilul şi au reuşit să îşi îndeplinească misiunea. S-au instruit şi au instruit la rândul lor pe alţii.

Maria Almaşi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu