sâmbătă, 20 septembrie 2008

Marinarii francezi la Rm.Valcea


Potrivit unei înţelegeri de prin luna aprilie a.c., cercetaşii din Centrul local „ Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea i-au avut oaspeţi pe marinarii, scout şi explorer , din organizaţia „Scouts et Guides de France”. Francezii au venit tocmai de la Atlantic (localitatea Vannes, regiunea Bretagne) să facă ascensiuni în munţii noştri şi să navigheze cu mijloace improvizate pe lacul Vidra din munţii Lotrului. Grupul de 26 de cercetaşi ( între care au fost 6 lideri!) a sosit la Râmnicu Vâlcea în seara zilei de 12 august, cu trei microbuze au rămas peste noapte în familiile cercetaşilor râmniceni, iar a doua zi împreună cu 12 cercetaşi din centrul nostru au plecat la Obârşia Lotrului unde au campat în apropierea cabanei cu acelaşi nume.

Programul celor 4 zile de activităţi a cuprins două hike-uri, unul la rezervaţia Căldarea Câlcescu (munţii Parâng) şi celălalt la şaua Ştefanu (munţii Latoriţei), construirea de plute şi navigaţie în toată regula pe lacul Vidra, un complex de activităţi sportive dar şi foarte distractive, pe care ei l-au numit „Olimpiada” şi nu în ultimul rând momente spirituale şi ceremonii, toţi cercetaşii francezi şi un lider, din cei şase, reînnoindu-şi promisiunea după an de la trecerea în ramura de vârstă superioară respectiv de la intrarea în organizaţie (a liderului adult). Înapoierea la Râmnicu Vâlcea a fost în după-amiaza zilei de 19 august astfel că, oaspeţii noştri au avut posibilitatea să viziteze oraşul şi să se odihnească, fiind găzduiţi la cercetaşi, pentru drumul, destul de lung, de întoarcere în ţara lor.

A fost o acţiune cercetăşească reuşită, s-au legat prietenii, iar în ce ne priveşte, centrul local, am promis că vom onora invitaţia de a participa în vara viitoare la un camp marinăresc - cu ambarcaţiuni adevărate - în Bretagne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu