sâmbătă, 27 februarie 2010

Cercetaşii radioamatori vor lucra de Ziua Cercetaşilor României Diploma Radio Scout – Cercetaşii României


Pentru noi şi nu numai sarbatoarea cercetăşească de la Tecuci este Ziua Cercetaşilor României. Si aceasta fiindca acolo, la Tecuci, este ridicată în memoria cercetasilor liceeni, morţi în timpul marşului istovitor spre Moldova unde au plecat în refugiu din calea armatelor austro-ungare şi germane, la sfârşitul anului 1916, singura statuie a cercetaşilor din Romania şi printre puţinele din lume.

Radioamatorii, individual, dar mai ales radiocluburile, obişnuiesc să organizeze evenimente cum sunt diplomele, evenimente la care operatorii de la staţiile radio lucrează cateva zile şi realizează legături prin eter cu corespondenţi din România sau din străinătate pentru obţinerea unor punctaje care le conferă dreptul de a solicita diplomele.

Radioclubul Cozia, al cercetaşilor din Râmnicu Vâlcea, cu indicativul YO7KRS (de la Klub Romanian Scouts), va lucra timp de o săptămâna în care va avea loc reuniunea de la Tecuci, diploma Radio Scout - Cercetaşii României.

Diploma va fi realizată în condiţii grafice deosebită şi va conţine simbolurile noatre ale cercetaşilor. Confirmarea legăturilor radio – anul acesta în banda de 80 metri, 3,5 Mhz – se va face cu QSL-uri (un fel de cărţi poştale) care vor conţine pe lângă informaţiile tehnice referitoare la QSO-uri (legatura radio) si emblemele organizaţiei noastre şi pe cele ale Organizaţiei Mondiale a Mişcării Cercetaşilor, emblema radioclubului – care conţine şifloarea de crin – şi stema municipiului Râmnicu Vâlcea

Evenimentul a fost adus la cunoştinţă radioamatorilor din ţara noastră prin Revista de Radiocomunicaţii şi Radioamatorism, nr.1 din luna ianuarie a.c. din care am reprodus articolul şi coperta.

Vom revni cu informaţii despre eveniment în luna mai.(N.A)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu