vineri, 15 februarie 2008

Un eveniment deosebit....


Miercuri seara, cercetasii centrului nostru local au sarbatorit ziua de nastere a unei personalitati a colectivului nostru cercetasesc – Domnul Doctor Albescu, unul dintre cei mai vechi membrii ai O.N.C.R. din judetul nostru. Cu prilejul momentului festiv, Domnul Albescu a explicat cercetasilor ce l-a determinat pe el sa ajunga in randurile “Scoutilor” si cum l-a influentat metoda cercetaseasca in devenirea omului care este astazi. Cu gesture retinute, cu un limbaj plin de caldura si de umor domnul doctor ne-a transmis, intr-un fel asemanator cu educatia prin exemplu, un mesaj mobilizator care a atins pe multi si a destins atmosfera, dar intr-un fel non-formal.

In cadrul acestui eveniment, cercetasii proaspat intrati in “bransa” au putut sa auda povesti despre cercetasie de la un om care chiar crede in aceasta miscare si o intelege, de la cineva care ne-a sprijinti deseori in diverse activitati si caruia ii suntem recunoscatori.

In agenda festivitatii au fost:

Marsul cercetasilor

Salutul adresat cercetasilor din centrul local de domnul prof.dr. Ion Albescu, Membru de Onoare al O.N.C.R.

Felicitarile adresate domnului prof. dr. Albescu Ioan, cu prilejul implinirii ( pe 14 februarie) a varstei de 85 de ani.

Prezentarea a doua filmulete World Scout .

Evocarea Parintelui Cercetasie Robert Baden Powell si citirea testamentului sau.

Incheiere: anuntarea actiunilor de saptamana viitoare intre care si primirea Steagului de la cercetasii din c.l. Aventura Gaesti si predarea acestuia Centrului local Tudor Vladimirescu din Dragasani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu