sâmbătă, 28 februarie 2009

La ceas aniversar


Ne-a plăcut titlul articolului apărut într-unul din cotidianele vâlcene despre adunarea festivă dedicată împlinirii a 15 ani de la Renaşterea cercetăşiei în judeţul Vâlcea şi l-am preluat şi noi.
Sâmbătă, 14 februarie la Biblioteca Jdeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, în Sala de Conferinţe a avut loc adunarea cercetaşilor din Râmnicu Vâlcea, alaturi de ei fiind şi cercetaşii exploratori din Centrul local „Tudor Vladimirescu” Drăgăşani şi o mică delegaţie a cercetaşilor din centrul local „Vintilă-Vodă” Slatina şi invitaţi despre care vom aminti în cele ce urmează.
Adunarea s-a deschis cu intonarea Imnului de Stat al României după care am spus „Rugăciunea Cercetaşului” şi „Tatăl Nostru”. Cuvântul de salut adresat invitaţilor dar şi participanţilor, cercetaşi şi părinţi ai cercetaşilor, a fost rostit de Nicu Almaşi, şeful departamentului programe şi al unităţii „Cassiopeea”. Un moment emoţionant cu acest prilej a fost salutul adresat domnului profesor dr.în medicină Ion Albescu, cel mai vechi cercetaş din O.N.C.R., membru din anul 1928, Membru de Onoare al organizaţiei noastre. Întâmplarea a făcut ca adunarea noastră să coincidă cu ziua de naştere a Domniei Sale, a împlinit 86 de ani iar noi, toţi cei din sală, i-am cântat „Mulţi ani trăiască”. Prin cuvintele adresate cercetaşilor ca de altfel prin tot ce avea să spună în emisiunea de la postul de televiziune „Vâlcea 1” peste două zile, domnul Albescu, ne-a convins de înrâurirea pe care a avut-o în formarea sa cercetăşia şi ne-a adresat îndemnul de a merge pe drumul pe care ni l-am ales şi să facem fapte bune atât cât ne va fi dat să trăim.
Adunarea a continuat cu un „Remember” al celor mai importante acţiuni din cei 15 ani, apoi cu „Superlativele celor 15 ani” şi la sfârşit cu înmânarea de diplome de merit cercetaşilor şi de diplome de onoare unor cercetaşi veterani, colaboratori din alte organizaţii şi unor reprezentanţi ai mass-mediei.
La sfârşitul adunării cercetaşi, părinţi şi invitaţi au zăbovit minute bune în foaierul Bibliotecii, în faţa panourilor expoziţiei dedicate aniversării organizaţiei noastre, s-au fotografiat şi nu în cele din urmă, şi-au dat întâlnire la viitoarea reuniune cercetăşească.

Superlativele celor 15 ani

Campul cu cea mai numeroasa participare:
- „Eclipsa 99”, Vaideeni, august 1999, 760 participanţi

Campul cu cele mai multe activităţi:
- „Eclipsa 99”, Vaideeni, august 1999, 33 de arii de activitpţi cu 33 de ateliere

Cel mai mare camp internaţional la care au participat cercetaşii din Râmnicu Vâlcea:
- Jamboreea Internaţională din Essex, Kerby-Le-Soken, august 2008, 12.000 de participanţi în 9 subcampuri


Campul cu cele mai extreme situaţii, aventură, adrenalină, etc:
-Galbenu în munţii Latoriţei, iulie-august 1997, când, după 4 zile cu cer senin, fără nici un nor, a plouat de vineri până duminică, campul a fost inundat, cercetaşii s-au retras, în locul unde erau corturile în câteva ore apa ridicându-se la 2 metri

Proiectul cel mai reuşit:
- „Cu tinerii pentru o comunitate durabilă – Planul local de Acţiune pemntru Tineret al Municipiului Râmnicu Vâlcea” a fost şi proiectul cu cea mai mare finanţare pe care am primit-o, 24.174 euro
Acelaşi proiect a prilejuit vizita foarte onorantă pentru noi, la sediul centrului local a Ambasadorului Jonathan Schelle, şeful delegaţiei Comisiei Uniunii Europene la Bucureşti şi menţionarea proiectului şi a organizaţiei noastre într-o publicaţie a U.E. privind proiectele de succes in domeniul tineretului

Cel mai lung drum la o Jamboree/camp internaţional
- în anul 199, în Suedia la campul TRERIXOSET în localitatea Olstorp, printre altele cu aproape 1000 km de parcurs în Polonia şi 9 ore traversarea Mării baltice cu vaporul /ferry

Cea mai numeroasă delegaţie la un camp internaţional
- Jamboreea din Essex, 2008, 32 de cercetaşi şi lideri adulţi

Cea mai reuşită ediţie a Cupei izvoarelor:
- Malaia, pe Valea Lotrului, 2006

Cea mai numeroasă participare la o ediţie a Cupei izvoarelor
- 2001, Călimăneşti-Arutela 450 de cercetaşi

Cel mai dificil traseu la o ediţie a Cupei izvoarelor:
- 2004, Olăneşti-Comanca, tură montană de 2 zile în masivul Buila-Vânturariţa

Cel mai mare NOROC la o ediţie a Cupei izvoarelor:
- 2007, la Dăeşti-Fedeleşoiu, când grindina, care a făcut ravagii în comuna Dăeşti şi în satul Fedeleşoiu, s-a oprit la 400 metri de campul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu