marți, 3 februarie 2009

S-a întâmplat în Decembrie...


Lumina Pacii de la Bethleem si la Râmnicu Vâlcea si Serbarea Pomului de Caciun a lupisorilor au fost evenimentele sfârsitului de an în centrul nostru.

Miercuri, 17 decembrie 2008, ora 16.45 la Catedrala Sfintei Episcopii a Râmnicului un grup de 15 cercetasi împreuna cu elevii seminaristi din Asociatia Tinerilor Ortodocsi „Antim Ivireanul” s-au rînduit de o parte si de alta a intrarii si au primit binecuvântarea Prea Sfintitului Gherasim Episcopul Râmnicului. Apoi la sfârsitul slujbei de vecernie au adus în Catedrala lînga Icoana Sfintei Marii Lumina Pacii de la Bethleem. Preasfintitul Episcop Gherasim s-a adresta drept-crediciosilor carora le-a reamintit semnificatia Luminii Pacii de la Bethleem si a laudat stradania cercetasilor care în preajma Sfintei Sarbatori a Nasterii Domnului duc în orasele si satele lor Lumina Sfânta.
Mesajul Luminii Pacii de la Bethleem a fost citit de Oana Chisalom, o tânara si inimoasa lidera a centrului nostru de cercetasi.
Amintim aici doar frazele de început si de încheiere ale mesajului.
„...lasati aceasta lume un pic mai buna decâtati gasit-o”, asa îsi încheie Robert baden-Powell, fondatorul Miscarii cercetasilor, ultima scrisoare catre cercetasii din întreaga lume”.
...................................................................................................................................................
„Sa ducem acest mesaj tuturor celor care au nevoie de putin ma multa pace în suflete, familiilor noastre, vecinilor nostri, persoanelor care sufera atât de boli fizice cât si sociale, membrilor comunitatilor noastre, contribuind, astfel, la crearea unei lumi un pic mai bune”
Asta au si facut cercetasii vâlceni la sfârsitul anului de gratie 2008, sâmbata 20 decembrie, când au luat Lumina din Catedrala, alaturi de mireni si preoti, într-o comuniune ce lasa sa se vada încrederea si speranta ca viitorul va fi mai bun pentru noi toti. În acea seara Lumina a ajuns în bisericile din oras si la Sfânta Manastire Turnu, pe Valea Oltului.
Nu pot încheia aceste rânduri fara sa marturisesc ca, înca o data, si parca mai mult ca oricând, de când sunt cercetas, am simtit alaturi de mine pe cercetasii de pretutindeni.

Vineri, 19 decembrie 2008 la Biblioteca Judeteana „Antim Ivireanul” gazda atât de primitoare a multor evenimente culturale de referinta pentru municipiul Râmnicu Vâlcea si judetul Vâlcea, dar si pentru reuniuni ale tinerilor si copiilor, chiar ale cercetasilor, a avut loc Serbarea Pomului de Craciun alupisorilor din unitatile Cozia ( Scoala generala „Take Ionescu”) si Colibri (Scoala generala „I.G.Duca”). În holul edificiului, lînga Pomul de Craciun, lupisorii au cântat colinde împreuna cu liderele lor înv. Maria Serban si Elisabeta Georgescu. Interpretarea colindelor, desi a fost pe o singura voce, a fost minunata. A urmat rostirea legamântului cercetasesc, apoi premierea la concursul de desene organizat de centrul local, cele mai bune lucrari fiind expuse pe panourile din foaier. La sfârsitul reuniunii lupisorii au primit cadouri trimise de Mos Craciun si au tinut sa le faca cunoscut celor care înca nu-l stiau strigatul lor. Micuta haita a strigat în cor : Vom face tot posibilul, posibilul, posibiluuuuuuuuuuuuuuuuuul!) (N.A.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu